mgr Piotr Gawlista

6.00 (3 ocen)

Oddział Galeria Krakowska - Kraków

Czwartek16:00 - 20:00
Piątek16:00 - 20:00
Sobota09:00 - 14:00

Udziela konsultacji jako / Wykonuje zabiegi

Dietetyk

Wykształcenie

Uniwersytet Opolski, Wydział Nauk o Zdrowiu – dietetyk

Uniwersytet Jagielloński, Wydział Lekarski – dietetyk

Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach – neurodietetyka

Uniwersytet SWPS, kurs akademicki: choroby somatyczne

Doświadczenie zawodowe

Szpital Uniwersytecki w Krakowie, dietetyk kliniczny, praktyki na oddziale neurochirurgii, geriatrii oraz endokrynologii Szpital Uniwersytecki w Krakowie, dietetyk kliniczny, praktyki na oddziale gastroenterologii, toksykologii, hepatologii, otolaryngologii oraz hematologii Soteria Anamia, Opole, psychodietetyk – praktyki w ośrodku leczenia zaburzeń odżywiania

Dodatkowe umiejętności

Członkostwo
Polskie Towarzystwo Dietetyki

Polskie Towarzystwo Medycyny Stylu Życia

Wspomaganie żywieniowe w następujących schorzeniach:

Choroby dietozależne i metaboliczne – otyłość, nadwaga, niedowaga, insulinooporność, zaburzenia lipidowe (hiperlipidemia, miażdżyca), nadciśnienie tętnicze, zespół policystycznych jajników (PCOS)

Choroby przewodu pokarmowego – refluks żołądkowo-przełykowy, zaburzenia trawienia, zespół jelita drażliwego (IBS), choroba uchyłkowa jelit,

Choroby onkologiczne – nowotwory przewodu pokarmowego (rak żołądka, jelita cienkiego i grubego, jamy ustnej), nowotwory głowy i szyi

Choroby neurologiczne i psychiczne – choroba Parkinsona, choroba Alzheimera, depresja, ADHD, ChAD, zaburzenia lękowe

Choroby autoimmunologiczne i endokrynologiczne – choroba Hashimoto, nadczynność i niedoczynność tarczycy

Ukończone kursy, szkolenia, staże

Uczestnictwo w Kongresie Polskiego Towarzystwa Leczenia Otyłości (2021)

Szkolenie „Jak rozpoznać i prowadzić pacjentów z Zespołem Jelita Drażliwego” (pod patronatem Współczesnej Dietetyki)

Certyfikaty za udział w konferencjach Polskiego Towarzystwa Dietetyki:

„Otyłość, insulinooporność, cukrzyca”

„Dyskomfort jelitowy – plaga naszych czasów”

„Postępowanie psychodietetyczne w zaburzeniach odżywiania”

„Dietetyka w neurologii i psychiatrii”

Znajomość języków

Język Polski
×