

Oddział Galeria Krakowska - Kraków
Udziela konsultacji jako / Wykonuje zabiegi
Wykształcenie
Uniwersytet Opolski, Wydział Nauk o Zdrowiu – dietetyk
Uniwersytet Jagielloński, Wydział Lekarski – dietetyk
Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach – neurodietetyka
Uniwersytet SWPS, kurs akademicki: choroby somatyczne
Doświadczenie zawodowe
Szpital Uniwersytecki w Krakowie, dietetyk kliniczny, praktyki na oddziale neurochirurgii, geriatrii oraz endokrynologii Szpital Uniwersytecki w Krakowie, dietetyk kliniczny, praktyki na oddziale gastroenterologii, toksykologii, hepatologii, otolaryngologii oraz hematologii Soteria Anamia, Opole, psychodietetyk – praktyki w ośrodku leczenia zaburzeń odżywiania
Dodatkowe umiejętności
Członkostwo
Polskie Towarzystwo Dietetyki
Polskie Towarzystwo Medycyny Stylu Życia
Wspomaganie żywieniowe w następujących schorzeniach:
Choroby dietozależne i metaboliczne – otyłość, nadwaga, niedowaga, insulinooporność, zaburzenia lipidowe (hiperlipidemia, miażdżyca), nadciśnienie tętnicze, zespół policystycznych jajników (PCOS)
Choroby przewodu pokarmowego – refluks żołądkowo-przełykowy, zaburzenia trawienia, zespół jelita drażliwego (IBS), choroba uchyłkowa jelit,
Choroby onkologiczne – nowotwory przewodu pokarmowego (rak żołądka, jelita cienkiego i grubego, jamy ustnej), nowotwory głowy i szyi
Choroby neurologiczne i psychiczne – choroba Parkinsona, choroba Alzheimera, depresja, ADHD, ChAD, zaburzenia lękowe
Choroby autoimmunologiczne i endokrynologiczne – choroba Hashimoto, nadczynność i niedoczynność tarczycy
Ukończone kursy, szkolenia, staże
Uczestnictwo w Kongresie Polskiego Towarzystwa Leczenia Otyłości (2021)
Szkolenie „Jak rozpoznać i prowadzić pacjentów z Zespołem Jelita Drażliwego” (pod patronatem Współczesnej Dietetyki)
Certyfikaty za udział w konferencjach Polskiego Towarzystwa Dietetyki:
„Otyłość, insulinooporność, cukrzyca”
„Dyskomfort jelitowy – plaga naszych czasów”
„Postępowanie psychodietetyczne w zaburzeniach odżywiania”
„Dietetyka w neurologii i psychiatrii”